VIN patikra

Transporto priemonės identifikacinio numerio (VIN) patikrinimas yra vertinga priemonė automobilių savininkams, būsimiems pirkėjams ir automobilių specialistams. VIN patikrinimas gali suteikti informacijos apie automobilio istoriją ir dabartinę jo būklę. Ši informacija labai svarbi užtikrinant saugumą, tikrinant atitiktį teisės aktams ir priimant pagrįstus sprendimus perkant ar parduodant transporto priemonę.

Šiame straipsnyje išsamiai apžvelgsime VIN patikrinimus, įskaitant tai, kas jie yra, kaip jie veikia, kodėl jie svarbūs ir kaip juos atlikti.

Kas yra VIN patikrinimas?

VIN patikrinimas – tai išsamus transporto priemonės istorijos įvertinimas pagal transporto priemonės identifikavimo numerį (VIN). VIN yra tarsi piršto atspaudas; nėra dviejų vienodų transporto priemonių. Jį galima rasti ant transporto priemonės prietaisų skydelio arba vairuotojo pusės durų staktos.

VIN tikrinimo tikslas – ištirti konkretaus automobilio praeitį, įskaitant ankstesnius savininkus, avarijas, kuriose jis galėjo dalyvauti, laikui bėgant atliktus remonto darbus, gamyklinius atšaukimus ir bet kokią kitą svarbią informaciją, susijusią su jo unikaliu numeriu.

Kaip veikia VIN patikrinimas?

Atlikę VIN patikrinimą internetu arba per automobilių paslaugų teikėją, pavyzdžiui, „autoDNA„, gausite informaciją apie transporto priemonės praeitį oficialios ataskaitos forma. Šioje ataskaitoje pateikiama išsami informacija, pavyzdžiui, odometro rodmenys per tam tikrą laiką, jei taikoma; pranešimai apie nelaimingus atsitikimus; ankstesni savininkai; techninės priežiūros įrašai; atviri atšaukimai; išsamios specifikacijos apie markę / modelį / metus ir kt. Prieš įtraukdami į ataskaitą, DMV ar kita valstybinė agentūra patikrino kiekvieną pranešime pateiktą informaciją.

Kokią informaciją gali atskleisti VIN patikrinimas?

Išsamiai išanalizavę savo transporto priemonės unikalų identifikavimo numerį (VIN), galite gauti įvairios svarbios informacijos apie transporto priemonę:

  • avarijų istoriją: Šioje dalyje bus atskleista informacija apie eismo įvykį, kuriame dalyvavo jūsų transporto priemonė, jei apie jį pranešė kita šalis arba teisėsaugos institucijos.
  • Techninės priežiūros ir aptarnavimo istorija: Čia galima rasti išsamius įrašus apie įprastines automobilio technines paslaugas, kad žinotumėte, kada tam tikros dalys paskutinį kartą buvo pakeistos ar patikrintos kvalifikuotų mechanikų.
  • Įspėjimai apie atšaukimus: Gamintojai periodiškai skelbia pranešimus apie atšaukimą dėl galimai pavojingų transporto priemonių komponentų defektų, kurie gali sukelti saugumo problemų vairuotojams ir keleiviams. Naudodamiesi tokio tipo įspėjimo sistema, kurią galima įjungti patikrinus automobilio VIN kodą per internetinę platformą, pavyzdžiui, „Carfax” arba „AutoCheck”, galite būti ramūs, nes žinote, kad į visus galimus automobilio atšaukimus bus atkreiptas jūsų dėmesys, kad būtų galima nedelsiant imtis reikiamų veiksmų, kol dar neįvyko nieko rimto važinėjant po miestą.
  • Transporto priemonės specifikacijos ir savybės: Taip pat visas kitas standartines kiekvienų metų modelio savybes, pvz., ABS stabdžių sistemą arba oro pagalves, kurios užtikrina didesnę apsaugą susidūrimų metu ir t. t.
  • Registracijos ir nuosavybės informacija: Išsamią informaciją apie tai, kam priklauso ši konkreti transporto priemonė ir kur ji buvo įregistruota arba įregistruota tam tikru metu, galima lengvai įvertinti naudojantis šiomis specializuotomis ataskaitomis, parengtomis patikrinus atskirų automobilių unikalius numerius nacionalinėse duomenų bazėse, kurias tvarko valstijų DMV visoje Amerikoje!
  • Sukčiavimo aptikimas: Be visų kitų pirmiau pateiktų privalumų, taip pat galima gauti potencialią pagalbą bandant aptikti sukčiavimo veiklą, susijusią su konkrečiais automobiliais, naudojantis tokio tipo paslaugomis – tai leidžia naudotojams ramiai žinoti, kad jų investicijos yra saugios nuo apgaulingų pardavėjų, bandančių apgauti nieko neįtariančius pirkėjus ir išvilioti jų sunkiai uždirbtus pinigus!

Vin patikros privalumai

Reguliarus VIN patikrinimas gali suteikti daug privalumų perkant naudotus automobilius arba atliekant įprastus techninės priežiūros patikrinimus prekybos atstovybėse visoje šalyje! Toliau pateikiame keletą pagrindinių privalumų, gautų reguliariai atliekant tokio pobūdžio tyrimus prieš priimant bet kokius didelius pirkimo sprendimus, tiesiogiai susijusius su iš anksto įsigytų transporto priemonių pirkimu…

  • Saugumo ir patikimumo užtikrinimas: Tai padeda informuoti klientus, ar tam tikri automobiliai buvo įvertinti kaip saugesni už kitus tos pačios klasifikacijos automobilius, kad visada būtų galima pasirinkti saugesnius! Be to, turėdami žinių apie atšauktas dalis, susijusias su kiekviena transporto priemone, vartotojai gali apsisaugoti dar vienu apsaugos lygmeniu, kai sprendžia, kurie modeliai geriausiai atitinka jų poreikius ir (arba) norus, nerizikuodami gyvybei pavojingomis situacijomis dėl netinkamos kokybės meistriškumo!
  • Didesnė perpardavimo vertė: Pardavinėjant naudotus automobilius, turintys atitinkamus dokumentus, kuriuose išsamiai aprašyti įvairūs aspektai, tiesiogiai susiję su priežiūra ir (arba) išlaikymu, atliekamu per visą nuosavybės laikotarpį, padeda padidinti galimą pardavimo kainą, nes potencialūs pirkėjai tiksliai žino, į ką jie patenka, ir jiems nereikia spėlioti viso sandorio proceso metu.
  • Sutaupomos remonto sąskaitos: Tokius duomenis galima naudoti siekiant nustatyti visas galimas automobilio problemas, kurių ankstesnis savininkas galėjo nepastebėti. Žinodami apie atšaukimus ir techninės priežiūros biuletenius, susijusius su tam tikromis automobilio dalimis, ilgainiui taip pat galite sutaupyti pinigų, nes šios ataskaitos leis jums žinoti, kada laikas pakeisti ar patikrinti tam tikrus komponentus, kad jie pernelyg nenusidėvėtų ir nereikėtų atlikti brangaus remonto!

Tai tik keletas privalumų, kuriuos gaunate reguliariai atlikdami automobilių VIN patikras. Be to, kad suteikiama gyvybiškai svarbi informacija apie saugumo reitingus, įspėjimus apie atšaukimus, informaciją apie registraciją ir nuosavybės teisę ir kt., šios rūšies tyrimo priemonės naudojimas taip pat yra puikus šaltinis, kai reikia aptikti sukčiavimo atvejus. Apskritai reguliarus VIN patikrinimas yra vienas geriausių būdų užtikrinti, kad pirkdami ir parduodami naudotus automobilius visada priimtumėte protingiausius sprendimus!

VIN patikra

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų