1000 eurų kompensacija už seną automobilį (2023)

Lietuvoje galima gauti 1000 eurų kompensaciją keičiant seną labiau taršų automobilį. Šio projekto tikslas – skatinti automobilių savininkus keisti senesnes transporto priemones į naujesnius, ekologiškesnius modelius.

Koks tai projektas?

Pagal projektą, automobilių savininkai gali kreiptis dėl 1000 EUR kompensacijos. Norint gauti kompensaciją, transporto priemonė ir pareiškėjas turi atitikti šiuos reikalavimus:

  • M1 klasės transporto priemonė, kurios savininku/valdytoju arba įregistruotas tik jos valdytoju (registracijos kodas C.1=C.2) išbuvo, ne trumpiau kaip 12 mėnesių iki 2022 m. birželio 1 d.
  • M1 klasės transporto priemonės techninė apžiūra turėjo galioti 2021 m. vasario 2 d. arba 2022 m. balandžio 20 d. (šiuo metu gali būti ir galiojanti, ir negaliojanti, svarbu ar galiojo nors vienai iš nurodytų datų)
  • Pareiškėjas turi atiduoti M1 klasės transporto priemonę sunaikinti, gauti Eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą. O pati transporto priemonė turi būti tinkamai išregistruota iš Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro.

Daugiau informacijos: https://apvis.apva.lt/paskelbti_kvietimai/maziau-tarsiu-judumo-priemoniu-fiziniams-asmenims-skatinimas-2022-06

Kaip automobilių savininkai gali pasinaudoti šia priemone?

Pagrindinė šio projekto nauda yra ta, kad jis skatina automobilių savininkus atnaujinti savo senesnius automobilius ekologiškesniais, mažiau taršiais modeliais. Už 1000 EUR galima įsigyti naujesnį modelį, atitinkantį dabartinius aplinkosaugos standartus. Be to, pakeitus senesnius automobilius naujesniais modeliais, gali sumažėti degalų sąnaudos dėl didesnio degalų naudojimo efektyvumo, taip pat gali sumažėti gedimų skaičius, nes dėl šiuolaikinių technologijų automobiliai rečiau susiduria su mechaninėmis problemomis.

Gautus pinigus taip pat galima panaudoti įsigyjant elektrinį motociklą arba elektrinį motorolerį.

Skatinimo projektas, leidžiantis gauti 1000 EUR kompensaciją už senesnių, labiau taršių transporto priemonių keitimą naujomis, suteikia daug naudos tiek Lietuvoje gyvenantiems fiziniams. Jis skatina vairuotojus keisti senesnius automobilius naujesniais modeliais, kurie dėl tobulesnių technologijų yra palankesni aplinkai ir rečiau genda; be to, jis padeda sumažinti degalų sąnaudas dėl didesnio šiuolaikinių transporto priemonių degalų naudojimo efektyvumo.

Daugiau informacijos: https://www.apva.lt/uz-1000-euru-kompensacija-sunaikinus-tarsu-automobili-bus-galima-isigyti-ir-el-motoroleri-arba-el-motocikla/

1000 eurų kompensacija už seną automobilį (2023)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų